Állapotfelmérés

A fogak egészségének megőrzéséért a megelőzéssel tehetjük a legtöbbet. Amikor a páciens orvoshoz fordul, a legtöbbször már panasza van. Az első lépés minden esetben az állapotfelmérés. A fogazat és szájüreg állapotának felmérése részletes klinikai és radiológiai vizsgálatokkal történik. Kiemelt figyelmet fordítunk a páciens fogászati előzményeire és jelenlegi panaszaira. 

Az állapotfelmérés során egy részletes fogászati elemzést készítünk, amelyet kezelési tervvel egészítünk ki. A kezelési tervet a pácienssel átbeszéljük, tájékoztatjuk őt a kezelési lehetőségekről. Ez a terv minden olyan problémát vagy elváltozást tartalmaz, amely a páciens számára a későbbiekben problémát okozhat. 

Állapotfelmérés – Crow Dental Fogászat Esztergom

Minden fogászati problémára létezik többféle megoldás, legyen az egy egyszerű, vagy egy komplex, korszerű eljárás. Panaszmentesség esetén a legtöbb megkeresés az esztétikai fogászat iránt érdeklődők felől érkezik. Az esztétikai fogászat keretén belül kerül sor a fogfehérítésre, a fogsor rendezésére, fogékszer elhelyezésére, vagy egyéb kezelésekre. Ezekről a kezelésekről az orvos és a páciens közösen döntenek, miután átbeszélték a kezelés anyagi vonzatát és egyéb lényeges részleteit.

Az állapotfelmérést számos esetben követi egy komplex kezelési terv. Előfordul azonban olyan eset is, amikor csak a fogak ellenőrzésére és az előző beavatkozások nyomon követésére kerül sor. Fontos tudni, hogy a legtöbb látványos és érzékelhető fogászati betegség a kezelés hiánya miatt alakul ki. Az előrehaladott állapotban lévő fogászati betegségek kezelése sokkal hosszadalmasabb és bonyolultabb, mint az időben feltárt problémák esetében. Az állapotfelméréssel azonnali képet kapunk a fogunk általános állapotáról. 

Az állapotfelmérést évente 2 alkalommal célszerű elvégezni akkor is, ha a páciens panaszmentes. A fogak egész napos használatban vannak, félévente megérdemelnek egy alapos kivizsgálást. Az állapotfelmérés során megakadályozhatjuk számos betegség kialakulását és szövődményeit. 

Rendelőnkben az állapotfelmérés lelkes és megfelelően szakképzett orvosokkal és szakemberekkel, valamint modern technológiával rendelkező eszközökkel történik. Gondoskodásunkkal és figyelmünkkel szeretnénk elérni, hogy a fogászati kezelések és a fogápolás egy mindenki számára elérhető és elfogadható folyamat legyen. 

Nálunk díjmentes a szűrés, a konzultáció és a kezelési terv készítése! Kérjen időpontot mielőbb!

Elérhetőségeinket ITT találja!