Milyen a jó fogsor?

Erre a kérdésre nem létezik átlagos válasz. A jó fogsor olyan, mint a vélemény, mindenkinek más-más szempont a lényeges. Valami azonban biztos: a megfelelő fogpótlás elengedhetetlen egy minőségi életvitelhez.

Valaki kimondottan az esztétikára helyezi a hangsúlyt, amíg más a biztonságos használat mellett teszi le a voksát. Bármelyik is legyen Önnek a legszimpatikusabb, véleményünk szerint az a legjobb, ha egy jó fogsor kényelmes, biztonságos, és mindemellett esztétikus is.

Fogsor készítés Esztergomban

Ezek azonban még mindig csak felszínes válaszok, hiszen egy jó szakember ennél sokkal mélyebben vizsgálja ezt a kérdést. A fogszakorvos és fogtechnikus számára fontosabb pontok:

  • a rágás minősége, illetve ennek helyre állítása,
  • a megfelelő, tökéletes illeszkedés,
  • a hangképzés tisztasága,
  • a kiváló alapanyagok használata,
  • hosszú, egy évtizedet is meghaladó élettartam,
  • nem színeződik el és nem kopik el
  • a választás megegyezik a páciens elképzeléseivel

Biztos sokan láttak már vicces videókat arról, amikor a karácsonyi vacsora közben eltörik a nagyi fogsora. Különösebb ünnep sem szükséges ahhoz, hogy egy véletlen baleset megtörténjen. Amíg mások számára ez vicces, addig a viselőjének ez nagyon kellemetlen szituáció, sőt, akár fájdalommal is járhat. Ez általában akkor fordul elő, ha a fogsort nem megfelelően rögzítik, illetve nem megfelelő anyagokból készült.

Az ilyen jellegű balesetek okozója lehet még a nem rendeltetésszerű használat is, bár ez kevésbé jellemző. Mi, a Crown Dental-nál Esztergomban elkötelezettek vagyunk a magas színvonal és minőség biztosítása mellett. Számunkra a pácienseink elégedettsége a legfontosabb, ezért elárulunk néhány szakmai titkot, ami a mindennapos munkánkat jellemzi a fogsorok elkészítésekor.

Fogsor készítés Esztergomban

Amikor egy újabb fogsor elkészítésére kerül a sor, akkor mindig nagyfokú figyelmet fordítunk a kiváló és tartós alapanyagok beszerzésére. Az elkészítés során kerámia komozit műfogakat használunk, ugyanis ezt magas élettartam és minőség jellemzi. Nem színeződik, és nem kopik el, ezáltal a fogsor hosszú évekig esztétikus és biztonságos marad. A fogtechnikában rendkívül fontosak a tartósan puhán maradó alábélelők.

Alkalmazásuk igen sokrétű, egy fogsor elkészítése mellett, akár az ökölvívásban használt fogvédő is a felhasználás része lehet. Akár az új vagy a meglévő fogsor optimális tapadását biztosítja. Használatával kényelmessé és biztonságossá tehetjük a fogsor viselését. Ezek a puhán maradó alábélelők nagyon jól ellenállnak a környezeti hatásoknak.

Műfogsor biztonságos használata

A fogsor biztonságos használata érdekében egyedileg öntött cobalt króm fémmerevítőt használunk, ezzel biztosítjuk, hogy „keményebb terepen” se törjön el a fogsor. Ezzel a fémmerevítővel garantáltan beleharaphatunk egy almába, vagy elfogyaszthatjuk az ünnepi vacsorát anélkül, hogy kellemetlen meglepetések érjenek.

Összességében elmondhatjuk, hogy a jó fogsor egy szakmailag felkészült csapat és a páciens közös együttműködése során jön létre. Az előzetes felmérések során kialakult kölcsönös bizalom a legfontosabb, így a közös munka garantáltan a legjobb eredményt fogja hozni.

Forduljon műfogsor készítéssel kapcsolatban az esztergomi szakembereinkhez.  Kérdezzen bátran az elérhetőségeinken!